Ingediend door Cath op wo, 04/06/2022 - 09:27

De vakbeurs Bois et Habitat is een uitgelezen gelegenheid om mensen te ontmoeten die op zoek zijn naar geluidsisolerende oplossingen voor hun woning, zowel voor nieuwbouw als bij renovaties. Onze experts, Marie-France en David, hebben de vragen van de bezoekers kunnen beantwoorden, de diverse producten van ons aanbod kunnen voorstellen en vooral een demonstratie kunnen geven “waarover iedereen het eens is”: de muziekdoos die akoestisch geïsoleerd is met Pan-Terre-panelen! 

Marie-France geeft meer uitleg:

“Ik plaats een speaker in een doos die gemaakt is van Pan-Terre-panelen en zet de muziek zo luid als ik kan! Dat trekt onvermijdelijk bezoekers aan… Wanneer ik de doos sluit, verdwijnt het geluid onmiddellijk! Met onze oplossingen kan de geluidsoverdracht worden verminderd tot 73 dB. Men kan zich dat maar moeilijk voorstellen, dus zegt een demonstratie meer dan duizend woorden.” 😊

Boite à musique Acoustix

Acoustix Pan-Terre maakt deel uit van de groep Terre en laat geen enkele gelegenheid voorbijgaan om een beroep te doen op zijn collega’s. Voor deze vakbeurs hebben we samengewerkt met Co-Terre, het bedrijf gespecialiseerd in de afwerking van gebouwen, om ons een bestelwagen en zijn professioneel gereedschap ter beschikking te stellen, en met Autre Terre, de NGO van de groep, om ons chocolade-eitjes te leveren die we aan de bezoekers hebben uitgedeeld.

Synergieën zijn verre van geïsoleerde gevallen:

“Het Pan-Terre-product is uniek op de Belgische markt. Zijn doeltreffendheid werd bestudeerd en goedgekeurd door het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB). Bovendien wordt het gemaakt met gerecycled karton … Dit karton wordt ingezameld door Récol’Terre en daarna gesorteerd door Tri-Terre, twee andere entiteiten van de groep Terre!"

Panneaux Pan-Terre

Wanneer iemand ervoor opteert om Pan-Terre-panelen te installeren voor de geluidsisolatie van zijn woning, dan kiest hij voor kwaliteit en optimale prestaties. Men kan tevens een zekere voldoening halen uit het feit dat men actief deelneemt aan een project van de sociale en solidaire economie dat tegenwoordig vast werk biedt aan meer dan 400 werknemers in België.

 

Wij maken nu al een afspraak met u voor 2023 in Namen! In afwachting daarvan is er goed nieuws: onze medewerkers staan steeds ter beschikking indien u meer informatie of een specifieke begeleiding bij uw projecten rond akoestisch comfort wenst (of indien u de muziekdoos live wil uittesten😉).

Breng gerust een bezoekje aan onze website of geef ons een belletje: 0032 (0)4 362 20 21.

Tot heel binnenkort,
Het team van Acoustix

Introduction
Afgelopen weekend was het team van Acoustix Pan-Terre aanwezig op het Salon Bois et Habitat in Namen, de enige Belgische vakbeurs die volledig aan hout is gewijd.
Image d'introduction
Het Pan-Terre-product is uniek op de Belgische markt
Type de page
Isolation acoustique