Acoustix Pan-terre, de keuze voor resultaten.

De geteste en gecertificeerde akoestische oplossing voor onvergelijkbaar comfort.

Wist je dat geluidsoverlast een aanzienlijke invloed kan hebben op onze levenskwaliteit en ons welzijn? In de snelle wereld van vandaag, waar we altijd tijd tekort komen, is het essentieel om ons te kunnen isoleren van lawaai in onze huizen, kantoren of ontspanningsruimtes. Kiezen voor akoestische isolatie is daarom een voor de hand liggende keuze... Maar je moet nog steeds kiezen voor een effectieve oplossing die optimale resultaten levert. De juiste oplossing kiezen is een cruciale stap. Wij kunnen u helpen de balans op te maken.

 

Ongeëvenaarde prestaties

In België moeten woongebouwen voldoen aan een nieuwe nationale norm die drie niveaus van akoestische prestaties vastlegt: Klasse A, Klasse B en Klasse C. Deze norm definieert de eisen waaraan een gebouw moet voldoen, of het nu gaat om isolatie tegen luchtgeluid en contactgeluid, gevelisolatie, geluid geproduceerd door technische apparatuur of de vermindering van galm in bepaalde ruimtes. 

Kwaliteits- en prestatienormen zijn essentieel in de akoestische isolatiesector, omdat ze ervoor zorgen dat het product voldoet aan de verwachtingen van de consument op het gebied van geluidsisolatie. Er zijn echter weinig of geen spelers in de geluidsisolatiesector die wetenschappelijke tests hebben uitgevoerd. Behalve Acoustix Pan-terre.

De resultaten lieten niet lang op zich wachten: de Pan-terre oplossing onderscheidt zich door uitzonderlijke akoestische isolatieprestaties. Laboratoriumtests uitgevoerd in 2022 toonden een aanzienlijke geluidsreductie aan, die zelfs de aanbevolen norm overschreed! Het akoestisch isolatiepaneel Pan-terre van Acoustix voldoet aan de strengste kwaliteitsnormen en is klasse A gecertificeerd. Door zijn ongeëvenaarde prestaties is het een marktleider.

 

Valentin Ernst, industrieel ingenieur en productiemanager bij Acoustix Pan-terre, legt uit.

Het Pan-terre paneel is het enige op de markt dat voldoet aan de nationale norm en zelfs de eisen van klasse A, het hoogste prestatieniveau, overtreft. Hoe kan het worden gecertificeerd? 

"Dat is heel eenvoudig. Het Acoustix Pan-terre paneel is het enige paneel dat grondig is getest in een laboratorium. In feite hebben onze panelen gedurende een aantal weken talloze tests ondergaan in de ultramoderne faciliteiten van Buildwise, om hun kwaliteiten op de markt van akoestische isolatie wetenschappelijk vast te stellen. En de resultaten zijn echt uitstekend." 

Je hebt het over BuildWise, wat is dat? 

"BuildWise, voorheen CSTC (Centre Scientifique et Technique de la Construction), is zo'n zestig jaar geleden opgericht door de bouwsector. De missie van Buildwise is om professionals in de bouwsector te helpen de kwaliteit, productiviteit en duurzaamheid te verbeteren en de weg vrij te maken voor innovatie op bouwplaatsen en in bouwbedrijven. Het is een beetje een bijbel voor de bouwsector.

Wanneer kunnen Pan-terre akoestische isolatiepanelen worden gebruikt?

"Of je nu op zoek bent naar geluidsreductie in je flat of huis, kantoor of een andere ruimte, onze akoestische oplossingen zijn veelzijdig en geschikt voor alle situaties. Ze kunnen geïnstalleerd worden op muren, plafonds of vloeren en bieden een grote flexibiliteit om te voldoen aan uw behoeften op het gebied van akoestische isolatie. Of ze nu voor residentieel of professioneel gebruik zijn, ze brengen je comfort en een betere levenskwaliteit!

 

Milieuvriendelijk akoestisch comfort

Acoustix Pan-terre biedt ongeëvenaarde akoestische isolatieprestaties, maar dat is niet alles. Het Pan-terre paneel is gemaakt van vlasscheven en gerecycled papier/karton, een materiaal van biologische oorsprong dat voldoet aan de milieu-eisen. Dit is een belangrijke eigenschap die niet lichtvaardig moet worden opgevat als je bedenkt met welke klimatologische uitdagingen we de laatste jaren worden geconfronteerd.

Acoustix Pan-terre akoestische oplossingen staan bekend om hun belangrijke ecologische eigenschappen. Wat betekent dit? 

"Een van de grote voordelen van de Acoustix Pan-terre akoestische isolatieplaat is zijn ecologische en duurzame samenstelling, zonder andere bindmiddelen dan water! Het is gemaakt van hernieuwbare grondstoffen: vlasstro en gerecycled papier. Onze panelen worden in Luik, België, gemaakt van lokale, gerecyclede en natuurlijke materialen. Ze hoeven dus niet de hele wereld over om geassembleerd te worden, waardoor ze een kleinere ecologische voetafdruk hebben en de natuurlijke hulpbronnen behouden blijven. Het is een grote stap in de richting van duurzaamheid in de bouwsector".

 

Dus is Acoustix Pan-terre een speler in ecoconstructie? 

« Absoluut. Acoustix maakt zelfs deel uit van de grote familie van de Cluster Eco-construction, die in Wallonië meer dan 270 experts uit de sector samenbrengt. De vereniging sensibiliseert, informeert, organiseert opleidingen, vertegenwoordigt de sector bij overheidsinstanties en zet zich in voor de economische ontwikkeling van ecoconstructie. De vereniging viert dit jaar haar 20e verjaardag. Acoustix Pan-terre zal natuurlijk deelnemen aan het evenement. »

 

Een enthousiasme voor akoestiek dat velen zich proberen toe te eigenen

Dankzij de ongeëvenaarde prestaties heeft de Acoustix Pan-terre akoestische oplossing het enthousiasme gewekt van vele akoestische experts en bouwprofessionals. Zo enthousiast zelfs dat er veel "akoestische experts" op de markt zijn verschenen. Valentin legt uit.

Is er iets waar je als particulier of professional speciaal op moet letten? 

« We kunnen consumenten bewust maken van een veel voorkomende misvatting. Bij het grote publiek bestaat er verwarring tussen thermische isolatie en geluidsisolatie. We hebben gemerkt dat een aantal grote merken, die zeer competent zijn op het gebied van thermische isolatie, zich nu op akoestische isolatie storten zonder noodzakelijkerwijs over de nodige expertise op dit gebied te beschikken. Akoestische isolatie is een zeer specifiek technisch vakgebied. Je moet rekening houden met de verschillende manieren waarop luchtgeluid zich voortplant - ik heb het over directe transmissie en zijdelingse transmissie - evenals met nagalm en het niveau van geluidsabsorptie. Er zijn veel parameters om rekening mee te houden. »

 

Zoals je ziet is investeren in je welzijn soms een ingewikkelde beslissing, maar als je er vast van overtuigd bent dat wooncomfort voorrang heeft op vele andere aspecten, moet je kunnen vertrouwen op de professionaliteit van de partner die je kiest.

Terug naar nieuws

Lokale tewerkstelling & Korte produktieketen

Gemeten prestaties

Lokale tewerkstelling & Korte produktieketen

Overal beschikbaar !