Ingediend door Cath op ma, 08/29/2022 - 08:38

Terug naar school betekent dat kinderen hun vrienden terugzien, het huis verlaten, hun buitenschoolse activiteiten weer opnemen… Maar het betekent ook dat ze weer moeten studeren en zich concentreren. Het is echter moeilijk om thuis een rustige ruimte te vinden: straatlawaai, gemene muren, lawaaierige broers en zussen, een opgefokte hond… zijn enkele van de externe factoren die de goede concentratie van uw kind kunnen verstoren.

 

Hoe kunt u uw kind helpen bij zijn schooltaken?

 

Wanneer uw kind studeert of taken uitvoert voor de school, moet het zich kunnen concentreren. Zich isoleren is van primordiaal belang, niet alleen psychisch, maar ook fysiek: hebt u ooit al eens gedurende korte tijd een gevoel van sereniteit en welbehagen gevoeld wanneer u afgeschermd was van alle externe geluiden? Dat is precies de toestand die u moet kunnen creëren om efficiënt te kunnen werken! Uw kind kan niet geconcentreerd blijven op een taak wanneer het, zoals u dat eveneens kunt ervaren op uw werkplek, wordt onderbroken door ongewenste geluiden die zijn aandacht afleiden, hem stress bezorgen en zijn leerproces verstoren.

 

Het lijdt niet de minste twijfel dat akoestisch comfort een absolute noodzaak is voor studeerplekken, kantoren, muziekstudio’s of eender welke andere plaats waar opperste concentratie vereist is.

 

Hoe kunt u uw kind helpen bij zijn schooltaken? Het antwoord is eenvoudig: u kunt zijn kamer isoleren met akoestische panelen die daarvoor speciaal zijn bedoeld. Dankzij die panelen kan de studeerplek worden afgeschermd en geïsoleerd tegen alle geluiden die van buitenaf komen.

 

Hoe werkt een akoestische isolatie?

 

Een akoestische isolatie, ook geluidsisolatie genoemd, zorgt voor een aanzienlijke vermindering van de geluidshinder van buitenaf. De plaatsing van de panelen en de accessoires gebeurt volgens een eenvoudige procedure die zeer duidelijk wordt uitgelegd. Door die panelen wordt verhinderd dat de geluidshinder vanuit aangrenzende ruimten het comfort van uw kind verstoort. U zult onmiddellijk merken dat dit een rechtstreeks effect heeft op zijn concentratieniveau en bijgevolg op zijn productiviteit en zijn schoolresultaten. Doordat de ruimte een groot akoestisch comfort biedt, zal dit eveneens een positieve uitwerking hebben op de stress, nervositeit, vermoeidheid en slapeloosheid van uw kind.

 

Hoe vindt u de producten die u nodig hebt?

 

Bij Acoustix Pan-terre zijn wij gespecialiseerd in de productie van goed presterende akoestische panelen. De panelen van Acoustix Pan-terre zijn vervaardigd op basis van gerecycled papier en kunnen voor alle types van constructies (traditioneel, hout, industrieel…) en voor alle werkzaamheden ter verbetering van de akoestische isolatie binnenshuis worden gebruikt. Wist u overigens dat u het geluidsniveau dankzij onze totaaloplossingen zelfs met 73 dB kunt verminderen!

Aarzel niet om een bezoek te brengen aan een van onze erkende dealers. Hij zal u optimaal advies kunnen geven en op die manier actief meewerken om van het schoolbezoek van uw kind een succes te maken!

Introduction
Terug naar school: de akoestische isolatie van de kamer van uw kind is belangrijk!
Image d'introduction
Comment etudier a la maison
Type de page
Isolation acoustique