Ingediend door Cath op ma, 05/02/2022 - 16:20

Het is een prioriteit voor Acoustix Pan-Terre om oplossingen voor akoestische isolatie aan te bieden waarvan de prestaties door laboratoriumtests worden bevestigd. Wij staan er trouwens voor bekend dat wij correcte prestaties kunnen vermelden die volgens de meest recente geldende ISO-normen worden gemeten en die beantwoorden aan de akoestische normen voor gebouwen. In dit opzicht heeft het team van Acoustix Pan-Terre zich omringd met het WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf), het CERDECAM en akoestici en studenten van de ECAM om de vaakst gebruikte oplossingen te herkwalificeren.

 

Verscheidene weken lang heeft Acoustix Pan-terre de ultramoderne installaties van het WTCB gebruikt om reeksen tests van producten uit te voeren en op een wetenschappelijke manier hun kwaliteiten op de markt van de geluidsisolatie te bepalen. Het lijdt niet de minste twijfel dat de resultaten bijzonder goed zijn!

 

Wat is het WTCB?

 

Het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf bestaat sinds 1959. Het werd opgericht door professionals van het bouwwezen om hen te helpen bij het streven naar uitmuntendheid in hun sector. Het WTCB geniet erkenning voor zijn gerichte expertise op het vlak van bouwakoestiek in België en beschikt over het best uitgeruste akoestische laboratorium van het land. Samenwerken met het WTCB is een garantie voor de ernst waarmee de eisen en het professionalisme in de sector worden benaderd.
 

Acoustix au CSTC

 

Samenwerking


Dankzij de samenwerking met de ECAM en het CERDECAM konden de beste praktijken worden geïdentificeerd en toegepast die op dit ogenblik door de sector worden vereist. Het kan niet genoeg worden benadrukt dat de prestaties afhangen van een uitstekende uitvoering en toepassing ✅ In dit verband heeft Acoustix Pan-terre een beroep gedaan op de diensten van de onderneming Co-Terre om de diverse montages en plaatsingen van de panelen tijdens de testcampagnes uit te voeren.

Voor Acoustix is het testen van zijn producten in een laboratorium absoluut noodzakelijk om de kwaliteit te kunnen garanderen. Samuel Vanbutsele, de directeur van de onderneming, licht dit nader toe : “Dankzij die tests kunnen wij 3 doelstellingen verwezenlijken: de prestaties van onze producten garanderen aan de klanten, onze oplossingen positioneren ten opzichte van de geldende normen in de bouwsector en ten opzichte van onze concurrenten, en een uitvoering aanbieden tegen de voordeligste kosten. Onze klanten en partners weten precies wat ze kopen, welke prestaties ze van onze producten mogen verwachten en hoe de uitvoering dient te gebeuren om die prestaties effectief te realiseren. In onze sector is dat lang niet altijd het geval.”

 

“Welk akoestisch paneel moet u kiezen? Welke is de beste geluidsisolatie voor een gemeenschappelijke muur? Hoe moet een Pan-Terre-paneel worden geplaatst?”… Op al die vragen krijgt u een antwoord! Download onze technische handleiding om hierover mee te weten te komen.

 

Tot binnenkort,
Het team van Acoustix Pan-Terre

Introduction
Verscheidene weken lang heeft Acoustix Pan-terre de ultramoderne installaties van het WTCB gebruikt om reeksen tests van producten.
Image d'introduction
Acoustix in het WTCB
Type de page
Isolation acoustique