Ingediend door Cath op wo, 05/25/2022 - 16:21

Wij werden gecontacteerd door de heer S. die zijn zoon wilde helpen om het akoestisch comfort in zijn appartement te verbeteren. De gemene muur tussen zijn appartement en dat van een bejaarde dame kon het onophoudelijke - en steeds luidere - lawaai van het tv-toestel van de buurvrouw niet dempen waardoor het wooncomfort bijzonder sterk werd aangetast. Bij Acoustix weten we maar al te goed dat een probleem met de geluidsisolatie het leven bijzonder onaangenaam kan maken!

 

De Acoustix Pan-terre-oplossing voor dit probleem was echter beschikbaar. Voor dergelijke gevallen is een op een onafhankelijk frame aangebrachte voorzetwand de aanbevolen oplossing. Voor die toepassing moeten “Acoustix Pan-terre-gipsvezelpanelen” worden gebruikt. Met deze oplossing kan het geluidsniveau zelfs met 25 dB worden verlaagd, waardoor u een akoestisch comfort bereikt dat u niet meer voor mogelijk had gehouden. 😉

 

Na een bezoek aan Bigmat, een van de verkooppunten van Acoustix, kon de heer S. een beroep doen op het gepersonaliseerde advies van Marie-France, onze technisch-commerciële specialiste op het gebied van geluidsisolatie.

 

Nadat enkele e-mailberichten werden uitgewisseld en hij er zeker van was dat hij in de goede richting ging, voerde de heer S. de werken uit en het resultaat liet niet op zich wachten:

“Voor de uitvoering van de werken kon men zonder probleem zeggen naar welk programma de buurvrouw op tv aan het kijken was: een film met Louis de Funès, het quizprogramma “Questions pour un champion”, een variétéshow etc, zonder dat men echter verstond wat er gezegd werd. Nu moet men heel stil zijn en de oren spitsen om het tv-toestel in het appartement ernaast in de verte te kunnen horen. Het resultaat van de ingreep is complete rust…. Eindelijk! We kunnen concluderen dat dit voor ons een uiterst positieve ervaring was, uw panelen hebben het akoestisch comfort in het appartement van mijn zoon enorm verbeterd!”

 

👉 Eens te meer heeft de totaaloplossing van de Pan-terre-producten haar grote deugdelijkheid bewezen. Veeleer dan panelen voor geluidsisolatie aan te bieden, streven wij ernaar een gevarieerd aanbod van producten te leveren dat aan al uw behoeften is aangepast om de geluidsoverlast in uw woning te verminderen. (De diverse oplossingen die wij aanbieden, worden hier overigens op een zeer vereenvoudigde manier voorgesteld: https://acoustix.be/nl/akoestische-isolatie/nieuws/de-akoestische-isolatie) 

 

Met dank aan de heer S. die zo vriendelijk was om zijn mening over de Pan-terre-panelen met ons te delen. Tot zeer grote tevredenheid van het volledige team van Acoustix 🙏

 

PS: Wilt ook u graag meer informatie over op een onafhankelijk frame aangebrachte voorzetwanden? Blader dan vlug naar pagina 13 van de technische handleiding!

Introduction
Hier kunt u een getuigenis lezen van een klant van Acoustix die ons zijn mening geeft over de Acoustix Pan-terre-totaaloplossingen!
Image d'introduction
Uw panelen hebben ons akoestisch comfort enorm verbeterd
Type de page
Isolation acoustique