Bekleding op onafhankelijke draagstructuur & hennep en cellulose

Deze wand met dubbele metalen draagstructuur van 48 mm bevat 45 mm dik geluidsabsorberend materiaal van hennepcellulose.

Printer Friendly, PDF & Email

Procedure

Deze wand met dubbele metalen draagstructuur van 48 mm (13) bevat 45 mm dik geluidsabsorberend materiaal van hennepcellulose (14).

De scheiding met de structuur wordt gecreëerd door de Acoustix Geluidsdempende band van jute (11).

Ter afwerking wordt aan beide zijden een Acoustix Pan-terre Natuur-paneel van 16 mm (2) geplaatst.

Aan de ene zijde wordt een 12,5 mm dikke afwerkingsplaat van gipsvezel aangebracht, aan de andere zijde twee van hetzelfde type (16).

Rondom wordt het Acoustix Pan-terre Natuur-paneel (2) afgedicht door de Acoustix-Schuimrubberband (8). De luchtgeluidsisolatie van deze wand bedraagt 73 dB (zie grafiek).

Tot 73 dB !

Volgens de Belgische norm ter bepaling van de eisen inzake isolatie tegen luchtgeluid tussen lokalen, is het hoogste niveau van akoestisch comfort voor elk type ruimte van een aangrenzende nieuwbouwwoning – comfort dat 90% van de bewoners tevredenstelt – bereikt wanneer de geluidsisolatie minstens 62 decibel bedraagt.

Met 73 decibel garandeert Acoustix Pan-terre het comfort ook in uitzonderlijke situaties: voor muziek- en filmliefhebbers, voor de scheiding tussen een atelier en een kantoor.

Cloison double ossature chanvre cellulose

Wand met dubbele metalen structuur en hennepcellulose: Rw (C ; Ctr) = 73 (-2 ;-7) dB.

isolation acoustique

galmprobleem?

Stukken die resoneren?

Ontdek onze oplossingen

Overal beschikbaar !

Persoonlijk advies

100% productie van gerecycleerd materiaal

Rust