Verandering van de eerste verdieping van een industrieel pand in een onthaalruimte voor kinderen

In het hart van het industrieterrein van Floreffe hebben we een afspraak met de eigenaar van een pand waarin onder andere BigMat Namur Habitat Cognelée van de groep BigMat Holmat is ondergebracht, maar ook een schoonheidssalon en binnenkort… een onthaalruimte voor kinderen. Een groot project dus!

Het project

  • Inrichting van een onthaalruimte voor kinderen en het creëren van een ruimte die comfortabel is en beantwoordt aan de eisen met betrekking tot het opvangen van een groep kinderen.
  • Ervoor zorgen dat de verschillende zaken in het pand van een optimaal akoestisch comfort kunnen genieten, zodat iedereen in harmonie met elkaar onder één dak kan wonen.

Verandering van de eerste verdieping van een industrieel pand in een onthaalruimte voor kinderen

Een akoestisch probleem?

Op het moment dat het pand gebouwd werd, is er geen aandacht geschonken aan de akoestische isolatie van deze ongebruikte ruimte. De hoofdrolspelers in dit project zijn zich echter bewust van de impact die geluidshinder kan hebben op de levenskwaliteit en de activiteiten van de anderen:

  1. In verband met de showroom van de bouwmaterialenzaak op de benedenverdieping, is het essentieel om de voortplanting van geluiden tegen te houden: impactgeluiden!
  2. In verband met het schoonheidssalon is de belangrijkste bezorgdheid dan weer om de rust in hun ruimte te beschermen tegen het geroep van kinderen: luchtgeluiden!

We zijn daarom ter plaatse gegaan met de bouwheer om de huidige situatie te analyseren en te zien of de oplossingen uit het Acoustix-assortiment deze voldoende zouden kunnen verbeteren.

De oplossing van Acoustix

  1. Voor de vloer hebben we de voorkeur gegeven aan een zwevende plaatsing van Pan-terre + OSB op een tapijt van jute om de impactgeluiden op te vangen voor een optimaal akoestisch comfort.

Verandering van de eerste verdieping van een industrieel pand in een onthaalruimte voor kinderen

Het resultaat: gegarandeerd comfort dankzij een performante oplossing voor impact-  en luchtgeluiden.

Verandering van de eerste verdieping van een industrieel pand in een onthaalruimte voor kinderen Verandering van de eerste verdieping van een industrieel pand in een onthaalruimte voor kinderen

  1. Voor de wand tussen de toekomstige onthaalruimte en het schoonheidssalon, kozen we voor een akoestische wand op metalen frame die aan de 4 principes van geluidsisolatie beantwoordt.

Verandering van de eerste verdieping van een industrieel pand in een onthaalruimte voor kinderen Verandering van de eerste verdieping van een industrieel pand in een onthaalruimte voor kinderen

Resultaat: een optimale vermindering van luchtgeluiden die een luid gesprek herleidt tot   een zacht gefluister.

Conclusie

Ben je aan een bouw- of renovatieproject bezig? Wacht niet langer en neem contact op met ons om de beste oplossing te vinden. Jouw levensruimte verdient stilte! We hebben altijd een raadgever die klaarstaat om je te helpen of je te ontmoeten op je werf.

Wat de situatie ook is, we hebben altijd een oplossing!

Verandering van de eerste verdieping van een industrieel pand in een onthaalruimte voor kinderen