De transformatie van een industrieel pand in een geluidsdichte duplex

De transformatie van een industrieel pand in een geluidsdichte duplex

We bevinden ons bij firma De Cock in Schoten. Het bedrijf doet beroep op onze diensten met betrekking tot een hangar van verschillende verdiepingen die zich achteraan het gebouw bevindt.

Hun wensen

  • Appartementen creëren op de twee hoogste verdiepingen
  • Van een optimaal akoestisch comfort genieten!

De hindernissen

  • Het gaat om een metalen hangar, waarbinnen regen en wind heel duidelijk hoorbaar zijn.
  • De slaapkamer bevindt zich onder de keuken en het salon. De eigenaars vrezen dat ze voetstappen en lawaai zullen horen van het bovengelegen appartement.

We zijn dus ter plaatse gegaan met onze bouwheer om alles te onderzoeken en om te checken of de systemen die Acoustix aanbiedt, voldoende verbetering kunnen brengen in dit project.

Doel

Op akoestisch vlak een optimaal comfortniveau garanderen, zodat de eigenaars van hun appartement kunnen genieten en er zich op hun gemak kunnen voelen.

We hebben aangeraden om een verdubbeling uit te voeren van de hellende vlakken, zodat er geen last wordt ondervonden van het lawaai van de regen en het verkeer. Voor de vloeren hebben we gewerkt aan een zwevende plaatsing van de Pan-terre OSB op een rol van jute. Hierdoor is er voldoende afscheiding om het geluid van voetstappen te absorberen.

Enkele maanden na ons bezoek hebben we opnieuw contact gehad met onze klant om te vragen wat hij van het resultaat vond. Het is een tevreden klant die we aan de lijn kregen: hij ondervond geen hinder meer van de regen (die in België veel voorkomt natuurlijk) noch van geluiden uit het bovenliggende appartement.

Conclusie

Ongeacht je bouw- of renovatieproject, aarzel niet om contact met ons op te nemen om de beste oplossing te vinden. Onze consultant zal je met raad en daad bijstaan om jouw comfort te vergroten.